OM OSS

 

 

Chantella Love är en högpresterande fri själ med en rörlig, nyfiken och öppen energi.  Hon är utbildad undersköterska & beteendevetare med en magister i psykologi, diplomerad coach med en diplomering i det coachande ledarskapet,  reikiterapeut & access bars practitioner.

 

Hon har ett holistiskt synsätt vilket innebär att hon ser det som att alla våra delar – vår fysiska, mentala/emotionella och själsliga kropp- är djupt sammanlänkande med varandra och är lika viktiga för att uppnå balans, hälsa och inre frid.

 

Hennes intresse för att arbeta med människors hälsa och välmående har funnits som en röd tråd i hennes liv. Hon har under sitt yrkesverksamma liv arbetat inom bland annat förlossningsvård, som rådgivare på Stödlinjen för de som spelar för mycket om pengar & som arbetskonsult för personer med psykisk och social ohälsa, mm.

 

Under hennes  själsresa upptäckte hon två faktorer som kan stå i vägen från att känna äkta glädje, älska, ha goda relationer, vara en förälder, nå sina mål på ett hälsosamt sätt och leva ett autentiskt liv.

  

 

- Skam och bristen på självmedkänsla-

 

Därför är en av hennes passioner att hjälpa människor att känna igen och bli medvetna om sin egen skam och var den hindrar dem från att leva sina liv fullt ut.

FÖR DIG SOM VILL LÄSA MER


"För mig har döden alltid varit något vackert och fridfullt. Där lidandet tar slut. Kanske inte för de nära och kära som drabbas av det hemska beskedet. Men för den som lider... Det handlade inte om att jag inte älskade mina nära och kära. I mitt fall handlade det om att jag älskade dem så pass mycket att jag ville låta dom slippa se mitt misslyckande. En del skulle säkert tänka att jag var en egoistisk skit som ville välja den enkla vägen ut. Men när skammen och ensamheten hade ett sådant järngrepp om min själ, och åt sig in som en svulst i min kropp försvann all logik"En del skulle kalla mig för maskrosbarn. Jag växte upp med bland annat alkoholmissbruk, våld i nära relationer, psykisk ohälsa. Under min uppväxt blev jag utsatt för mobbing på grund av min hudfärg,  


- Boven till dramat har varit min skam -


Från tidig skolålder och till större delen av mitt liv gick jag runt och kände att jag inte dög som jag var, att det var något fel på mig och att min omgivning när som helst skulle komma på att jag var en fejk. Att jag inte hade rätt att vara där jag var. Jag gick runt med en röst som bland annat sa ”ensam är stark”  där jag inte behövde någon. Jag var rädd för att be om hjälp och visa min sårbarhet, för tänk om jag skulle  bli avslöjad! För att dölja mitt riktiga jag och vad jag kunde förminskade jag mig själv. Jag satte på mig en mask både privat och i arbetslivet. En mask som jag kände mig obekväm med att bära, och som min omgivning upplevde som oskön att möta, men som jag inte vågade ta av mig eftersom jag förknippade sårbarhet med svaghet.


Större delen av mitt liv har bestått av drama, destruktivitet,  psykisk ohälsa (ångest & depression) som bottnat i skam. Ett liv som gjorde mig sjuk och som höll mig tillbaka från att känna äkta glädje, kärlek och medkänsla till mig själv, till andra. Mitt egenvärde var kopplat till prestation, arbete och status, där jakten på yttre bekräftelse var viktigare än min hälsa och mitt välbefinnande


Lösning för att undvika min skam har under livets gång varit att använda mig utav olika försvarsmekanismer. Försvar som från början varit hjälpsamma men som till slut stjälpte mig och gjorde mig sjuk. Jag gick runt med en känsla av en inre och yttre ensamhet, jag hade svårt att sätta gränser och lyssna på mina egna behov. Utåt sett försökte jag att se glad ut, skratta och skoja, men inåt i själen grät jag, jag gick runt och kände som att det fanns ett svart bottenlöst hål i min kropp.  I omgångar blev sjukskriven för utmattningsymptom. Tänk vilket misslyckande och vilken skam det var, att blir sjukskriven för någon som inte syns utanpå. Vem var jag om jag inte fick jobba?


- Mitt förhållningssätt & synsätt -


Under min själsliga resa har jag fått möjlighet att kunnat möta min skam på ett tryggt och omsorgsfullt sätt. När jag förstod vem jag var, vilka gåvor och talanger som jag besitter, och när jag började leva efter mina värderingar, inte dom som är förprogrammerade och nedärvda från generationer, utan de som är viktiga för mig så började jag att trivas mer med mitt liv och sträva efter att vara den bästa versionen av mig själv på ett hälsosamt sätt. När jag började leva efter devisen att jag inte "är min historia" utan att jag i varje given situation har en fri vilja att utifrån mina värderingar välja hur jag vill agera och leva mitt liv ändrades mitt förhållningssätt och min syn på mig själv och på  min omgivning både i privat och arbetslivet.


I dag använder jag min skam, mina livserfarenheter, min nyfikenhet och kanaliserar dessa energier och omvandlar dem till någonting som förtydligar min vision. Dessa energier hjälper mig att stå kvar i min egen kraft medan jag tar små steg mot mina mål, i stället för att fördunklas av dem. 


-Tänk om-  


Någon i skolan, socialtjänsten eller andra människor som mött mig i deras profession hade tagit sig tid och frågat mig vad jag varit med om istället för att fråga vad det är för fel på mig och haft modet att våga prata med mig om skam, visat mig hur jag med hjälp av självmedkänsla kunde vara snäll mot mig själv även i det svåraste stunderna. Tänk om man hade tagit sig tid och  hjälpt mig  identifiera vad jag tyckte var riktigt viktigt i livet, och  hjälpt mig att ta faktiska, konkreta steg  mot den riktningen som  jag tyckte var viktigt i livet. Då hade jag inte behövt ägna så mycket tid åt mina felprogammerade tankar och värderingar.


- Jag önskar -


Att jag i ett tidigare skede hade fått tillgång till mer kunskap om skam, och fått fler nyanser om begreppet, att skam är en av våra grundkänslor som vill oss väl och som ibland kan tas i  uttryck genom andra känslor. Jag hade önskat att någon hjälpt mig att identifiera att det var skam jag kände, normaliserat att det jag kände/upplevde var okey men också visat mig hur jag kunde vara snäll mot mig själv även i det svåraste stunderna.


- Vill du veta mer? -


Hur du kan göra för att bli vän med din skam, hur du kan möta dig själv, din omgivning och hur du i din proffesion kan hjälpa andra att möta sig själva med förståelse, värme, acceptans, istället för självkritik krav och prestation, så boka gärna en föreläsning eller workshop med mig. Genom att skapa skräddarsydda föreläsningar/ workshops för just dina/era behov delar jag gärna med mig av min kunskap inom dessa områden.

It Begins With U 

hälsar dig varmt välkommen


Tel: 073 555 34 55

Mail: Info@chantellalove.com

It Begins With U finns i Stockholm


Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera