VILKEN KÄNSLOSKOLA KOMMER DU IFRÅN?


""Att ha kontakt med sina känslor är det som skapar den djupaste kontakten med verkligheten. När vi tappar kontakten med våra känslor känner vi oss ofta tomma, tycker att livet saknar mening och har svårt att veta vad vi vill och behöver.  "

Varför behöver vi förstår våra känslor?

Att bli/vara förälder kan väcka många tankar och funderingar kring hur ens egen relation till sina egna känslor är. Frågor som till exempel:

  • Vad betyder mina känslor?
  • Vad vill dom säga mig?
  • Varför reagerar jag på detta sätt när jag känner så här?
  • Vilka känslor är okey för mig att visa?
  • Hur mycket av dom känslorna känner att jag att jag kan visa och för vem

Beroende på vilken känsloskola du gått i, det vill säga hur du lärt dig att hantera och identifiera dina känslor kan känslorna vara förknippat med skam. Detta kan göra att du fattar beslut som inte är så bra för dig. Du kanske agerar, reagera på sätt som inte går i linje med vem du är och vad du egentligen vill. Genom att förstå våra egna känslor, vad de har att säga oss & vilka behov som ligger bakom kan vi lättare förstå oss själv och andra. 


Vill  du på ett nyfiket sätt tillsammans med andra utforska dina känslor och hur de kan hänga i hop med skam? rekommenderar jag workshopen "Krama din skuggsida" 

TIPS 

 En fråga som jag tycker är hjälpsamt att ställa mig själv när saker och ting inte riktigt blir som jag tänkt mig och det påverkar mitt humör på ett negtivt sätt dvs jag blir sur och grinig  är:  Hur gammal är du och vad behöver du just nu? 


Prova själv :) 

Ord betyder olika för olika personer.

Vad betyder ordet för dig och vilket behov ligger bakom?

 

Har du någon gång sagt eller fått höra: Jag önskar att du kunde vara mer kärleksfull, du hjälper aldrig till.

Du upplever att du gör allt vad du kan för att vara just det som personen frågade efter. Men upplever att du inte räcker till.


För att slippa känna dig besviken/ irriterad/ missnöjd/ otillräcklig kan ett tips vara att ta reda på vad just det ordet betyder för den personen, å sen se om det stämmer överens med dig.


Lycka till :) 


________________________________________________

Allt gott! Varma hälnsingar Chantella Love

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Kontakta oss

073 555 34 55

Följ oss

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera